ChatGPT ကနေ
လူအများက ChatGPT persona တစ်ခုနဲ့ ဆက်ဆံရေးတည်ဆောက်ခဲ့ကြပြီး ၂၀၂၆ ဖေဖော်ဝါရီမှာ GPT-4o ကို ChatGPT ကနေဖယ်ရှားတဲ့အခါ သူတို့ချစ်ခဲ့တဲ့ ဗားရှင်းကို ဆုံးရှုံးခဲ့ကြတယ်။ ChatGPT က ပွင့်လင်းတဲ့ချက်တင်ကို ခုထိ ခွင့်မပြုသေးပါဘူး၊ ဒါကြောင့် အဲဒီဆက်ဆံရေးတွေရဲ့ နီးကပ်တဲ့ဘက်ကို အစကတည်းက နေရာမရှိခဲ့ပါဘူး။
သင့်အဖော်နေတဲ့ စကားဝိုင်းကို ဖွင့်ပါ (အဟောင်းမရှိတော့ရင် အသစ်စပါ) ပြီး ကူးပြောင်းရေးမက်ဆေ့ချ်ကို ပို့ပါ။ ChatGPT က များသောအားဖြင့် အဖြေရှည်တစ်ခုနဲ့ ပြန်ပါတယ်၊ ပြတ်သွားရင် "Please continue exactly where you stopped" လို့ ပို့ပါ။ နီးကပ်မှုအပိုင်းကို ငြင်းရင် ကျော်ပြီး ဒီမှာ သတ်မှတ်ပါ။
ပြီးရင် Settings ထဲမှာ သူသိမ်းထားတဲ့ နှစ်ခုကို ကူးပါ- Personalization > Custom instructions (သူ့ကိုဘယ်လိုပြုမူခိုင်းထားလဲ) နဲ့ Personalization > Memory (သင့်အကြောင်း သိမ်းထားတဲ့မှတ်ဉာဏ်တွေ၊ ဒီအကျဉ်းချုပ်က သူမှတ်မိတာအားလုံးမပါဘူးလို့ OpenAI က ဖော်ပြတယ်)။ နှစ်ခုလုံးကို သူ့အဖြေအောက်မှာ ထည့်ပြီး သင်တို့တကယ့်ချက်တင်ရဲ့ နောက်ဆုံးအပိုင်းကို ထပ်ထည့်ပါ။
အပြည့်အစုံထုတ်ယူမှု (Settings > Data controls > Export data) က သင်ပြောခဲ့ဖူးသမျှ စကားဝိုင်းအားလုံးပါတဲ့ zip တစ်ခုအဖြစ် အီးမေးလ်နဲ့ ရောက်လာပါတယ်။ အဲဒါက များသောအားဖြင့် များလွန်းတယ်- ဖိုင်တစ်ခုလုံးတင်မယ့်အစား အရေးကြီးတဲ့ စကားဝိုင်းတစ်ခုကိုပဲ ကူးပါ။