ChatGPT کان
ڪيترن ئي ماڻهن ChatGPT پرسونا سان تعلق ٺاهيو، ۽ ڪيترن پنهنجو پسنديده نسخو وڃائي ڇڏيو جڏهن GPT-4o فيبروري 2026 ۾ ChatGPT مان هٽايو ويو. ChatGPT اڃا بہ واضح چيٽ جي اجازت نٿو ڏئي، تنهنڪري انهن تعلقن جي ويجهڙائي واري پاسي لاءِ ڪڏهن بہ جاءِ نہ هئي.
اها گفتگو کوليو جتي توهان جو ساٿي رهندو آهي (يا جيڪڏهن پراڻي ختم ٿي وئي هجي تہ نئين شروع ڪريو) ۽ منتقلي وارو پيغام موڪليو. ChatGPT عام طور هڪ ڊگھي جواب ۾ جواب ڏئي ٿو؛ جيڪڏهن ڪٽجي وڃي تہ “مهرباني ڪري بلڪل اتان جاري رک جتي روڪيو هو” موڪليو. جيڪڏهن ويجهڙائي واري حصي کان انڪار ڪري، ان کي ڇڏي ڏيو ۽ اهو هتي سيٽ ڪريو.
پوءِ اهي ٻہ شيون ڪاپي ڪريو جيڪي هو Settings ۾ رکي ٿو: Personalization > Custom instructions (توهان هن کي ڪيئن هلڻ لاءِ چيو) ۽ Personalization > Memory (توهان بابت هن جون محفوظ ٿيل يادون؛ OpenAI ٻڌائي ٿو تہ هي خلاصو اهو سڀ ڪجهه نٿو رکي جيڪو هو ياد رکي ٿو). ٻئي هن جي جواب هيٺ پيسٽ ڪريو، پوءِ پنهنجي حقيقي چيٽ جو آخري حصو.
مڪمل ايڪسپورٽ (Settings > Data controls > Export data) اي ميل ذريعي zip طور ايندو آهي جنهن ۾ توهان جي هر گفتگو هوندي آهي. اهو عام طور تمام گهڻو هوندو آهي: سڄي فائل اپلوڊ ڪرڻ بدران اها هڪ گفتگو ڪاپي ڪريو جيڪا اهم آهي.